Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bentlakásos kutyakiképzés

 A Bentlakásos képzés folyamán a Kutyanapközihez és a Kutyakollégiumhoz hasonlóan komplett oktatásban részesítjük kutyáját, mely magába foglalja a szocializációt és az aktív testmozgást is. A kutya oktatása tartalmazza az alapengedelmességre nevelést, ingerekhez szoktatást, esetlegesen fennálló viselkedési problémák kezelését.

 

 Az alapengedelmesség azt jelenti, hogy kedvence képes lesz:

- kultúráltan, laza pórázon sétálni           - parancsra ülni, feküdni          

- menet közben ülni, feküdni                   - stabilan helyben maradni

- kézjelre ülni, feküdni                            - hívásra gazdájához menni

- forgalomban, kutyák között is irányítható maradni             

- ha a kutya képességei és a rendelkezésre álló idő engedi, a gyakorlatokat póráz nélkül, szabadon követésben is teljesíti. 

 

       kutyakikepzea_kutyakikepzo_csaladi_kutya_kistestu_kutya32.jpg       sam-ultetes.jpg  

 

 Bentlakásos képzés 4 hetet vesz igénybe, mely időben végig velünk tartózkodik a kutya, a tanítási folyamatot nem szakítjuk meg. A gazda akár látogathatja is kedvencét, illetve együtt is tanulhat vele, ha erre van igénye.

Ez az oktatási forma a legmegfelelőbb, ha messziről érkezik hozzánk a kutya, nincs lehetőség rendszeresen haza vinni.

Ezt a képzési formát érdemes akkor is választani ,amikor a kutya komoly viselkedési problémákkal küzd és szükséges a sikeres terápiához az új szabályokra épülő, határozott, következetes nevelés egy stabil, kiegyensúlyozott környezetben.

 A leggyorsabb eljárás is, hiszen a kutya folyamatosan a megfelelő, egyértelmű jelzéseket kapja mind a vezetőitől, mind fajtársaitól, így zökkenőmentes lehet a tanulási folyamat.

Az új környezet, a megváltozott szabályok arra ösztönzik  az ebet, hogy alkalmazkodjon és beilleszkedjen a csapatba, ahol a megfelelő viselkedést  gyorsan elsajátítja. Kiegyensúlyozott, képzett és tapasztalt saját kutyáink segítsége nagyban megkönnyíti ezt a folyamatot, hiszen ők egyértelműen az új kutya tudtára adják, hogy mi az elvárt magatartás  ebben a helyzetben. Nyugodt  fellépésük minden kutyára jótékony hatással van, iránymutatásuk pedig követésre sarkallja az új falkatagokat is. 

 

 

A tanítási folyamat végén egy körülbelül 2 órás átadásra kerül sor, ami egy átfogó beszélgetésből és a kutya által megtanult tananyag bemutatásából, közös gyakorlásából áll. A beszélgetésben részletesen kitérünk a kutya viselkedésének okaira, jelzései értelmezésére, hogy a továbbiak folyamán ne okozzon problémát a kommunikáció. Megtanulja a gazda, hogy teheti kedvence életét minden tekintetben maximálisan kielégítővé és örömtelivé, így közös életük kiegyensúlyozott és problémamentes lesz.

Lehetőség van speciális igények kielégítésére is, például a kutya csak parancsra menjen ki a nyitott kapun; biciklivel való futtatás tanítása; autóba beszállás, viselkedés oktatása; őrző-védő képzés.

 

                bentlakasos_kepzes_csaladi_kutya.jpg           csaladi_kutya_haznal_kepzes.jpg

 

A kutyák lemozgatásáról a rendszeres foglalkozások és nagyméretű futtatók gondoskodnak. 

Nagy figyelmet fordítunk a szocializációra, hogy a nálunk okosodó kutyusok élvezhessék a többi kutya társaságát is, ennek köszönhetően a gazdától való elválás okozta stressz nagyban csökkenthető.

A kutyák nem csak megtanulnak társaikkal kommunikálni, de a kimerítő játéknak hála, fáradtan és elégedetten mehetnek pihenni.

  Az éjszakai elhelyezés nagytestű kutyáknál kennelben, kistestű ebeknél akár lakásban is törtéhet. A hideg időkben a fázós ebeket fűtött kennelekben helyezzük el.

A kutyák lemozgatását segítik elő a kutyapanzió területén felállított agility akadályok is, amiket az ebek felügyelet mellett kedvükre használhatnak.

 Kérésre az oktatást kiegészítve a panziót körül vevő mezőkön hosszú és tartalmas sétára visszük a kutyusokat, ahol idilli környezetben játszhatnak és szaglászhatnak.

 

 bentlakasos_kutyakikepzes.jpg  

 

Az etetés a megszokott táppal történik, így elkerülhetők a hirtelen váltással járó problémák.
Speciális kéréseknek is meg tudunk felelni, legyen az főtt étellel történő etetés, vagy különleges diéta betartása. 
Az eledel beszerzésében is tudunk segíteni, amennyiben a gazdi ezt igényli.

 Ha problémát jelent az eb szállítása, előzetes megbeszélés szerint hozzuk és visszük kedvencét.

A későbbiek folyamán is számithat a segítségünkre. Ha szükségét érzi, hogy a korábban tanultakat átvegyük újra, vagy kutyája viselkedésében nem megfelelő változást tapasztal, a háznál képzés jelentheti a megoldást.

 

 

 

További videók