Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyakiképzés háznál

  A háznál képzés a legalkalmasabb a hétköznapokban felmerülő problémák kezelésére, hiszen a keletkezés helyén orvosoljuk a nehézségeket.

Gyakran előforduló kellemetlenségek:

- felugrálás                                - gyerekek, idősek feldöntése     

- póráz húzás                            - állandó ugatás

- behívási problémák                - lakásba piszkítás

- lakásba piszkítás                    - kapun kirohanás

- rombolás                                - harapdálás                                

- agresszió kutyákkal vagy emberekkel szemben...                         

 Az oktatás minden esetben a problémák feltárásával, megbeszélésével kezdődik. Fontos tudnunk, hogy mit miért csinál kedvencünk, hogy azonnal elkezdhessük a szükséges változtatásokat végrehajtani életünkben, szemléletünkben a sikeres, nyugodt együttélés érdekében.

 

       kutyakikepzes_otthonodban.jpg          kikepzes_otthon.jpg

 

Ennél a képzési formánál lehetőség van rá, hogy a gazda aktív résztvevője legyen a foglalkozásoknak az egész folyamat alatt, így több ideje van elsajátítani a fogásokat, közelebb kerülni kutyájához és alkalma van stabil, közös munkán alapuló kapcsolatot létrehozni.

Ha a gazdának nincs ideje, lehetősége bekapcsolódni a tanulásba, akkor sem kell aggódnia,hogy fog-e neki is engedelmeskednie kedvence. A munka végeztével minden mozdulatot, parancsot átveszünk, átbeszéljük a kutyával való kommunikáció minden fontos elemét, így a későbbiek folyamán is hatékonyan fognak tudni együttműködni.

 

       kutyakikepzes_kutyakikepzo_csaladi_kutya_haznal_kepzes.jpg            2013-05-20-13.15.33.jpg

 

Az engedelmes feladatok elsajátítása is történhet az otthoni környezetben, majd a szomszédos utcákon, tereken.Fontos,hogy minél több, változatos területen gyakoroljunk a kutyával. Az ingerszegényebb környezettől kezdve, mint a saját kert, egy nyugodt tér, haladunk a forgalmasabb, zajosabb  közeg felé, mint egy frekventált utca, csomópont.

 A közlekedési eszközökön való utazás tanítása is lehet órai anyag, hiszen nem csak a szájkosárhoz kell hozzá szoktatni kedvencünket, hanem a nyugodt várakozáshoz, utazáshoz is. Meg kell szoknia az emberek sokaságát, a járművek szagát, mozgását, ami egy élénkebb vagy egy bizonytalanabb kutya esetében nem egyszerű feladat.

               kutyakiepzes_haznal2.jpg                  dsc_0175.jpg 

 

Gyakran fontos a gazda számára, hogy kutyáját társaságba tudja vinni, ne kelljen kimaradnia egy kellemes, barátokkal töltött kerti partyból, kirándulásból. A szocializáció folyamán a kutyát megismertetjük barátságos, kiegyensúlyozott ebekkel, így a gazda jelentette biztos háttér mellett a kutyát sok pozitív élmény éri, ezzel elősegítve a beilleszkedést fajtársai közé. 

A képzés időtartama nagyban függ a feladat fajtájától és a páros elhivatottságától. 

 

wp_20140415_004.jpg 

 

 

 

 

További szolgáltatások itt!