Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyakollégium

Kutyakollégiumban a Bentlakásos képzéshez és a Kutyanapközihez hasonlóan komplett oktatásban részesítjük kutyáját, így a nálunk töltött időben kedvence lemozgatása és szocializációja mellett a szellemi terhelést is biztosítjuk. A kutya oktatása magában foglalja az alapengedelmességre nevelést, ingerekhez szoktatást, esetlegesen fennálló viselkedési problémák kezelését.

 

 Az alapengedelmesség azt jelenti, hogy kedvence képes lesz:

- kultúráltan, laza pórázon sétálni           - parancsra ülni, feküdni          

- menet közben ülni, feküdni                   - stabilan helyben maradni

- kézjelre ülni, feküdni                            - hívásra gazdájához menni

- forgalomban, kutyák között is irányítható maradni             

- ha a kutya képességei és a rendelkezésre álló idő engedi, a gyakorlatokat póráz nélkül, szabadon követésben is teljesíti.

 

        kutyanapkozi.jpg       kutyakikepzes_utcan_1.jpg

 

 Kutya kollégiumban a kollégiumi rendszerhez hasonlóan hétköznap folyik az oktatás, míg a hétvégét a kutya otthon, a családjával töltheti. A tanulás hétfő reggel kezdődik és pénteken délután már kezdődhet is a kikapcsolódás a megszokott környezetben. Az oktatás 5 hetet vesz igénybe, ennyi idő szükséges, hogy a feladatokat a kutya megfelelően elsajátítsa. Ez a módszer a legideálisabb, ha a gazdi nem szeretne hetekre elszakadni kedvencétől, de nincs lehetősége minden nap hozni-vinni kutyáját. Az eredmények gyorsan jönnek, van idő rögzíteni a tanultakat, és a család életét sem borítja fel a kutya hosszú távolléte. Fontos, hogy a gazdák a helyes technikával kommunikáljanak kedvencükkel, hogy az addig elért sikereket ők is erősítsék. 

 

 A tanítási folyamat végén egy körülbelül 2 órás átadásra kerül sor, ami egy átfogó beszélgetésből és a kutya által megtanult tananyag bemutatásából, közös gyakorlásából áll. A beszélgetésben részletesen kitérünk a kutya viselkedésének okaira, jelzései értelmezésére, hogy a továbbiak folyamán ne okozzon problémát a kommunikáció. Megtanulja a gazda, hogy teheti kedvence életét minden tekintetben maximálisan kielégítővé és örömtelivé, így közös életük kiegyensúlyozott és problémamentes lesz.

 

 

 Lehetőség van speciális igények kielégítésére is, például a kutya csak parancsra menjen ki a nyitott kapun; biciklivel való futtatás tanítása; autóba beszállás, viselkedés oktatása; őrző-védő képzés.

 

A kutyák lemozgatásáról a rendszeres foglalkozások és nagyméretű futtatók gondoskodnak. 

Nagy figyelmet fordítunk a szocializációra, hogy a nálunk okosodó kutyusok élvezhessék a többi kutya társaságát is, ennek köszönhetően a gazdától való elválás okozta stressz nagyban csökkenthető.

A kutyák nem csak megtanulnak társaikkal kommunikálni, de a kimerítő játéknak hála, fáradtan és elégedetten mehetnek pihenni.

  Az éjszakai elhelyezés nagytestű kutyáknál kennelben, kistestű ebeknél akár lakásban is törtéhet. A hideg időkben a fázós ebeket fűtött kennelekben helyezzük el.

 

             dsc_0483-001.jpg             kutyapanzio.9.jpg

 

A kutyák lemozgatását segítik elő a kutyapanzió területén felállított agility akadályok is, amiket az ebek felügyelet mellett kedvükre használhatnak.

 Kérésre az oktatást kiegészítve a panziót körül vevő mezőkön hosszú és tartalmas sétára visszük a kutyusokat, ahol idilli környezetben játszhatnak és szaglászhatnak.

 

Az etetés a megszokott táppal történik, így elkerülhetők a hirtelen váltással járó problémák.
Speciális kéréseknek is meg tudunk felelni, legyen az főtt étellel történő etetés, vagy különleges diéta betartása. 
Az eledel beszerzésében is tudunk segíteni, amennyiben a gazdi ezt igényli.

 Ha problémát jelent az eb szállítása, előzetes megbeszélés szerint hozzuk és visszük kedvencét.

 

A későbbiek folyamán is számithat a segítségünkre. Ha szükségét érzi, hogy a korábban tanultakat átvegyük újra, vagy kutyája viselkedésében nem megfelelő változást tapasztal, a Háznál képzés jelentheti a megoldást.

 

További videók