Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyanapközi napközis kutyakiképzés

 A Kutyanapköziben a Bentlakásos képzéshez és a Kutyakollégiumhoz hasonlóan komplett oktatásban részesítjük kutyáját, így a nálunk töltött időben kedvence lemozgatása és szocializációja mellett a szellemi terhelést is biztosítjuk. A kutya oktatása magában foglalja az alapengedelmességre nevelést, ingerekhez szoktatást, esetlegesen fennálló viselkedési problémák kezelését.

 Az alapengedelmesség azt jelenti, hogy kedvence képes lesz:

- kultúráltan, laza pórázon sétálni           - parancsra ülni, feküdni          

- menet közben ülni, feküdni                   - stabilan helyben maradni

- kézjelre ülni, feküdni                            - hívásra gazdájához menni

- forgalomban, kutyák között is irányítható maradni             

- ha a kutya képességei és a rendelkezésre álló idő engedi, a gyakorlatokat póráz nélkül, szabadon követésben is teljesíti.

 

       kutyakikepzes_utcan3.jpg      csaladi_kutya_kikepzes.jpg

 

Napközis oktatás alatt a kutya napközben velünk tanul különböző helyszíneken, utcán, kertes házak között, kutyaiskolában, az éjszakát pedig otthon, gazdája mellett tölti. A módszer alkalmas lehet érzékeny lelkű kutyák oktatására is, hiszen a megszokott környezetükből nem kell őket kiszakítani, a képzés a napi rutin részévé válik.

  Ez a tanítási módszer némi rugalmasságot igényel a gazdától, de ezért cserébe kedvence társaságát nem kell hetekre nélkülöznie. A képzés időtartamára 5-6 hetet javaslunk, tapasztalatunk szerint ennyi idő szükséges a legjobb eredmény eléréséhez. Ekkor lehetőség és szükség is van arra, hogy a gazda folyamatos oktatásban részesüljön, hogy a megfelelő módon kezelhesse kutyája viselkedését, ezzel is segítve a nevelési folyamatot. Ebből a szempontból ez a képzési forma átmenetet jelent a bentlakásos képzés és a háznál történő oktatás között.

 

 

 Az tanítási folyamat végén egy körülbelül 2 órás átadásra kerül sor, ami egy átfogó beszélgetésből és a kutya által megtanult tananyag bemutatásából, közös gyakorlásából áll. A beszélgetésben részletesen kitérünk a kutya viselkedésének okaira, jelzései értelmezésére, hogy a továbbiak folyamán ne okozzon problémát a kommunikáció. Megtanulja a gazda, hogy teheti kedvence életét minden tekintetben maximálisan kielégítővé és örömtelivé, így közös életük kiegyensúlyozott és problémamentes lesz.

 

Lehetőség van speciális igények kielégítésére is, például a kutya csak parancsra menjen ki a nyitott kapun; biciklivel való futtatás tanítása; autóba beszállás, viselkedés oktatása; őrző-védő képzés.

 

 kutyanapkozi_2.jpg   kutyapanzio_999.jpg

 

A kutyák lemozgatásáról a rendszeres foglalkozások és nagyméretű futtatók gondoskodnak. 

Nagy figyelmet fordítunk a szocializációra, hogy a nálunk okosodó kutyusok élvezhessék a többi kutya társaságát is, ennek köszönhetően a gazdától való elválás okozta stressz nagyban csökkenthető.

A kutyák nem csak megtanulnak társaikkal kommunikálni, de a kimerítő játéknak hála, fáradtan és elégedetten mehetnek pihenni.

  A pihenőidő eltöltése nagytestű kutyáknál kennelben, kistestű ebeknél akár lakásban is törtéhet. A hideg időkben a fázós ebeket fűtött kennelekben helyezzük el.

A kutyák lemozgatását segítik elő a kutyapanzió területén felállított agility akadályok is, amiket az ebek felügyelet mellett kedvükre használhatnak.

 Kérésre az oktatást kiegészítve a panziót körül vevő mezőkön hosszú és tartalmas sétára visszük a kutyusokat, ahol idilli környezetben játszhatnak és szaglászhatnak. 

 
Ha problémát jelent az eb szállítása, előzetes megbeszélés szerint hozzuk és visszük kedvencét.

 

 A későbbiek folyamán is számithat a segítségünkre. Ha szükségét érzi, hogy a korábban tanultakat átvegyük újra, vagy kutyája viselkedésében nem megfelelő változást tapasztal, a Háznál képzés jelentheti a megoldást.

 

További videók