Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyaiskola

2012.07.11

MKOSE Kutyaiskola

 

A kutyaiskola legnagyobb előnye a többi kiképzési móddal szemben, hogy a szocializációra minden alkalommal  lehetőség van. Ennek hiányában nagyon sok problémával szembesülhet a gazda a mindennapi életben. Sajnos gyakran találkozhatunk acsargó, pórázt tépő kutyákkal sétáink során, akik maguk után vonszolják gazdájukat és láthatóan nincsenek kontroll alatt. Az ilyen kutyák potenciális veszélyforrások. Ezek a helyzetek elkerülhetőek lennének, ha a kutyákat időben szocializálnák.

A kutyaiskolában felügyelet alatt történik a kutyák össze szoktatása, fokozatos a terhelés. Mindig alkalmazkodunk a kutya személyiségéhez, igényéhez. Arra törekszünk, hogy  kényszer nélkül tanuljon kedvence, sok jutalomfalattal, játékkal. A foglalkozások alatt gazda és kutyája összeszokott párossá válik, nem lesz többé probléma a kommunikáció.

4 hónapos kortól várjuk a kölyköket az óvodába, a még nem képzett kutyákat a kezdő csoportba, ahol elkezdődik játékos formában az oktatás. Az itt töltött idő megalapozza a későbbiekben az összetett feladatok végrehajtásához szükséges késségeket. Az engedelmes gyakorlatokon kívül ügyességi feladatokat is meg tanulnak a kutyák végre hajtani, illetve az úgynevezett Activity képességfejlesztő tréningen is részt vehetnek.

 

haladó csoportba várjuk a kölyök csoportból átkerült előképzett kutyákat, illetve a már tanult, felnőtt ebeket. Itt zajlik az igazi iskolai élet, ahol akár vizsgákig is felkészíthetőek kedvenceink, de aki csak kedvtelésből képzi kutyáját, az is megtalálhatja a számára szimpatikus foglalkozásokat, feladatokat. Minden páros az alap engedelmesség elsajátítása mellett választhat fakultációt. A repertoárban szerepel őrző-védő, vadász, klikker, agility, munkakutya képzés, uszoda és nyomkövetés is.